Volledig scherm
PREMIUM
© Pix4Profs/Gerard van Offeren

Uitvaartbeurs in Etten-Leur: ‘Mensen zijn meer bezig met hun eigen uitvaart’

ETTEN-LEUR - “De beurs heet niet voor niets ‘Zorg rondom afscheid’. Mensen zijn tegenwoordig meer bezig met het zelf regelen van hun uitvaart.” Jeffrey Coppens van de gelijknamige uitvaartorganisatie in Etten-Leur wijst op alle nieuwe mogelijkheden van het laatste afscheid. 

In gemeenschapshuis De Baai en het naastliggende rouwcentrum presenteren zich zaterdag diverse standhouders met de laatste trends op het gebied van begraven, cremeren en rouwverwerking. Voor dat laatste is veel aandacht, weet Coppens: “Het is nog niet zo lang geleden dat na een sterfgeval de gordijnen een paar weken dicht bleven. Of er werd nergens over gepraat, kinderen werden overal buiten gehouden. Wij spreken hier regelmatig oudere mensen die het overlijden van hun ouders nooit hebben kunnen verwerken. Dat is traumatisch.” Naast de nieuwste mogelijkheden van kisten, bloemstukken en vervoer wordt gewezen op bijvoorbeeld diverse manieren om de dood uit te leggen aan kinderen, en om ze te helpen met het omgaan met verdriet.

  1. Iedereen verdient een tweede kans
    Geef uw mening

    Iedereen verdient een tweede kans

    Alsof een oude wond werd opengereten. Zo voelde het voor veel inwoners van Hoogerheide toen zij deze week vernamen dan Julien C., de man die in 2006 de 8-jarige Jesse Dingemans om het leven bracht, mogelijk op vrije voeten komt. C. zit nu nog in een tbs-kliniek in Groningen, maar de rechtbank beslist deze zomer of hij naar een instelling voor begeleid wonen kan en op verlof mag, ook zonder begeleiding. Volgens zijn behandelaars is C. daaraan toe. En iedereen verdient een tweede kans, toch?