Volledig scherm
De eerste editie was in 2017 nog in de avonduren. © f

Tweede editie Run-Bike-Walk in Etten-Leur wordt een dag voor het hele gezin

ETTEN-LEUR - Niet meer in de avonduren zoals vorig jaar, maar overdag. De tweede editie van de Run-Bike-Walk moet zondag 25 maart in het Ettense centrum een dag voor het hele gezin worden. Om die reden heeft de organiserende Lionsclub Etten-Leur geschoven met het tijdstip.

,,Rond vier uur 's middags moet iedereen binnen zijn. Aansluitend maken we dan met zijn allen nog een afsluitend rondje door het centrum'', zegt Vincent Wiegrinck. De Lionsclub krijgt bij de organisatie steun van ARV Achilles, de Roadrunners Etten-Leur en wandelvereniging De Losse Feeter. ,,Wij hebben de handen ineengeslagen om er iets moois van te maken. Op een sportieve manier gaan we de lente tegemoet'', vervolgt Wiegerinck.

Sponsorloop

Iedereen kan mee rennen, wandelen of fietsen. De te wandelen afstanden variëren van 10 tot 20 kilometer. De fiets- en de run-bike-run routes zijn 23 tot 65 kilometer. Ook bedrijfsteams kunnen inschrijven en er is een speciale sponsorloop voor de jeugd.

Goed doel

De opbrengst van de tweede Run-Bike-Walk gaat ook dit jaar weer naar een goed doel. Dat is dit jaar de Stichting Hartveilig Etten-Leur die in de gemeente op grote schaal aed's wil plaatsen die zeven dagen per week beschikbaar zijn. ,,Zo wordt de kans op overleven van iemand met een hartstilstand groter. In de hele gemeente zijn er 80 tot 100 aed's nodig. Daar willen wij als organisatie graag aan bijdragen'', aldus Wiegerinck. Bij de eerste editie werd er 1.555 euro opgehaald voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten.

Start en finish zijn bij de Moeierboom op de Markt en ter hoogte van het Witte Paard aan de Oude Bredaseweg. Meer informatie over het evenement is te vinden op: www.runbikewalkettenleur.nl 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement