Twee bouwvakkers ernstig verbrand tijdens droogmaken kelder in Etten-Leur, naastgelegen school ontruimd

UPDATE + VIDEOETTEN-LEUR – Bij een ongeluk met gevaarlijke stoffen op een terrein aan de Tamboerijn in Etten-Leur zijn maandag rond het middaguur twee bouwvakkers zwaargewond geraakt. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden in een kelder in een gebouw naast de kerk. Een naastgelegen basisschool wordt uit voorzorg ontruimd.

De twee bouwvakkers waren met een droogmachine in een kelder aan het werk. Opdracht was om de kelder waterdicht te maken. Dat deden ze met een onbekende chemische stof.

Toen ze deze stof wilden droogmaken, ontstond er een chemische reactie. Dit ging gepaard met brand en veel rook. De bouwvakkers liepen hierbij ernstige brandwonden op, met name aan hun benen.

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
Ambulance aanwezig aan Tamboerijn in Etten-Leur © Tom van der Put MaRicMedia

Ernstige brandwonden

Hulpdiensten kwamen daarop massaal ter plekke. De twee slachtoffers werden eerst gekoeld in een ambulance, waarna ze met spoed naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam werden gebracht.

Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio gaat het om ernstige brandwonden. Ze worden naar Rotterdam gebracht omdat daar een gespecialiseerde afdeling voor brandwonden zit.

Arbeidsinspectie

Een speciale arts voor letsel bij chemische stoffen werd vanwege de ernst van de situatie opgeroepen. Ook de Inspectie SWZ is aanwezig en doet onderzoek. Dat is protocol als slachtoffers tijdens dienstwerkzaamheden gewond raken.

Volledig scherm
Twee slachtoffers ernstig verbrand in Etten-Leur © Tom van der Put MaRicMedia
Volledig scherm
Leerlingen van basisschool De Klankhof worden geëvacueerd. Uit voorzorg in verband met chemisch ongeval naast de school. Ze gaan naar Buurthuis De Gong. © Mariette den Engelse
Volledig scherm
Ernstig incident in Etten-Leur © Tom van der Put MaRicMedia
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.