Volledig scherm
© Martin Ommering

Twaalfde afvalbak geadopteerd in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De twaalfde adoptie van een afvalbak in de gemeente Etten-Leur is een feit. De bak wordt vandaag geplaatst tegenover het kinderdagverblijf aan Karnsberg 1a. Dat meldt Wil Welvaarts, opzichter beheer en realisatie bij de gemeente.

„We kregen een verzoek van een medewerker van het kinderdagverblijf”, aldus Welvaarts. „Hij gaf aan dat veel kinderen afval laten slingeren en dat hij wel een bak wilde hebben. Hij vroeg meteen om een knijper want hij wil ook wel dagelijks een rondje lopen om afval te prikken.”

Begin dit jaar kondigde de gemeente aan dat zij niet alle bakken die rondom de jaarwisseling waren weggehaald, zou terugplaatsen. Zo’n tweehonderd van de in totaal ongeveer zeshonderd afvalbakken zouden verdwijnen. Wie toch een afvalbak op een bepaalde locatie wilde hebben kon een bak adopteren. De gemeente plaatst de bak, de bewoner zorgt ervoor dat de zakken worden verwisseld én dat de directe omgeving wordt schoongehouden.

Het plan zorgde voor onrust onder inwoners, die het idee hadden dat het een verkapte bezuinigingsmaatregel was.

  1. Oud-talentenjachtdeelnemers uit West-Brabant kijken terug: 'Ik kreeg veel negatieve commentaren. Dat was zwaar, ook voor mijn familie'
    video

    Oud-ta­len­ten­jacht­deel­ne­mers uit West-Brabant kijken terug: 'Ik kreeg veel negatieve commentaren. Dat was zwaar, ook voor mijn familie'

    ETTEN-LEUR - Miljoenen mensen kijken vanavond weer naar de eerste aflevering van The Voice of Holland. Maar wat gebeurt er eigenlijk als na zo’n talentenjacht de camera’s uitgaan? Zes oud-deelnemers uit de regio doen hun verhaal zaterdag in BN DeStem. Van een 78-jarige die drie cd’s uitbracht tot een danser die in een depressie raakte.