Volledig scherm
© archief

'Turfschip Etten-Leur draait prima'

ETTEN-LEUR - Het Turfschip draait volgens directeur Ruud Hoondert heel goed. ,,Het hotel, het restaurant, dat gaat prima. We kunnen dat ook in de zomer, als de verenigingen er niet zijn, goed draaiende houden. Zelfs commerciële partijen weten ons in deze periode te vinden."

Dat de gebouwexploitatie van CultuurCentrum Bij Ons.... in Zundert failliet is heeft dan ook geen gevolgen voor Het Turfschip in Etten-Leur meldt Hoondert, de exploitant van beide etablissementen. ,,Het zijn twee verschillende bedrijven." Voor de gebruikers van het Turfschip verandert er niets. 

Kostendekkend

De situatie in Zundert is anders. Hoondert heeft sinds de verzelfstandiging van de stichting  CultuurCentrum Zundert (CCZ) in 2015 de gebouwexploitatie inclusief de horeca op zich genomen. ,,Met het doel kostendekkend te draaien", stelt hij. ,,Dat is niet gelukt. De zomermaanden zijn de moeilijkste. De verenigingen , onze vaste huurders, zijn er dan niet, personeel is met vakantie. Dat betekent extra kosten maken." Daarom wilde Hoondert nog voor de zomer stoppen met de horeca in Zundert. ,,Er zijn geen schuldeisers. Ik heb zelf het faillissement aangevraagd.", zegt Hoondert die spreekt van een vervelende periode. ,,Het personeel en de vaste huurders in Zundert zijn allemaal geïnformeerd."