Volledig scherm
Monique Wauters uit Etten-Leur heeft sinds een paar jaar geleden bruidsjurken van boterhamzakjes en bindertjes gemaakt. Die exposeert ze nu ook weer vanaf 13 oktober in Klundert. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Trouwjurk van boterhamzakjes, iets voor jou?

ETTEN-LEUR/KLUNDERT - Bruidsmeisjes, -boeketten en bruidsjurk van boterham-zakjes. De voormalige H. Johannes de Doperkerk is komend weekend decor van een bijzondere bruiloft, als kunstenaarscollectief WEI-J en de Raamberg-groep exposeren.

Volledig scherm
Monique Wauters temidden van haar 'bruidscollectie' vervaardigd van boterhamzakjes en sluitertjes. ,,Ik ben zelf meer bescheiden over m'n eigen werk." © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

De plastic bruiloft, getiteld 'Op weg naar de wittebroodsweken', is een werk van kunstenares Monique Wauters uit Etten-Leur. De jurk maakte ze vijftien jaar geleden. ,,Toen was hij te zien in het Trouwkerkje hier in Etten-Leur", vertelt ze. ,,Omdat we nu weer in een kerk exposeren, werd me gevraagd of ik 'm nog eens wilde opstellen. Want hij komt toch extra mooi uit in zo'n omgeving."

De jurk stond al die tijd op zolder bij Wauters thuis. ,,Ik gooi eigenlijk nooit iets weg. Hij had wel een opknapbeurt nodig, maar dat geldt vast voor veel huwelijken na zo'n tijd", lacht ze. En in de tussentijd groeide het kunstwerk verder. ,,Dan zat ik ziek thuis op de bank en zag ik weer die boterhamzakjes en bindertjes in de la liggen, en ging ik toch weer aan de slag. Er is nu een bruidsboeket en zelfs een stel bruidsmeisjes bij gekomen, van hetzelfde materiaal dus. Waarom die boterhamzakjes? Ik vind het heel erg leuk om van niets iets te maken."

Dat mede-exposanten haar vroegen de jurk nog eens van zolder te halen, doet haar goed. ,,Ik ben zelf altijd wat meer bescheiden over m'n eigen werk, maar dat is natuurlijk leuk om te horen."

Andere exposanten zijn ikebanisten, keramisten, schilders en beeldhouwers. Hun werk is vanaf zaterdag te bewonderen in De Stad Klundert. Om 11.30 uur is de officiële opening door wethouder Eef Schoneveld. Beide dagen is de expositie van 11.00 tot 17.00 uur geopend, toegang is gratis.