Volledig scherm
Catwalkshow tijdens de trouwbeurs in Etten-Leur. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Trouwbeurs in Etten-Leur: Ja ik wil, maar wat eigenlijk?

ETTEN-LEUR - Drie weken geleden ging Kilian Lorkeers (22) tijdens een vakantie op Bali op de knieën voor zijn Celine Martinez (20) met de grote vraag: Wil je met me trouwen? Volmondig zei Celine: "Ja!"

Sindsdien is ze aan het nadenken over alles wat er geregeld, uitgezocht en besteld moet worden voordat de trouwerij plaats kan vinden. Hoewel Kilian en Celine uit Deventer komen, zitten ze deze zondagmiddag in Etten-Leur een trouw-moodboard te maken op de trouwbeurs in de Nieuwe Nobelaer.

"We waren dit weekend een weekendje weg hier in de buurt", zegt Kilian terwijl hij toekijkt hoe zijn verloofde de verzameling met uitgeknipte foto's van taarten, jurken en omgevingen voorziet van glitters, en andere kleine decoraties. Ze hebben nog even want de geplande datum is 'ergens in 2018'.

Er is keuze genoeg, zo blijkt op de weddingfair die ook dit jaar weer honderden echtparen in spé naar Etten-Leur trekt. De fotografen trekken veel bekijks. Diegenen die graag wat anders willen als aandenken, kunnen een beroep doen op kunstenares Mieke van Zundert. Zij lanceerde in 2003 het idee van de receptieschilder. "Ik maak ter plekke een mooi, impressionistisch, schilderij van het feest", verduidelijkt ze.

De wens om unieke elementen toe te voegen aan een trouwerij is herkenbaar. Xandra Luijks van Xymbols sieraden maakt van elke ring dan ook slechts één exemplaar. "Of twee natuurlijk als het een setje betreft", verduidelijkt ze. Vanuit haar winkel in Bergen op Zoom geeft ze ook workshops voor diegenen die zélf hun ring willen ontwerpen. Volgens Luijks zijn momenteel vooral de wat robuuste, ruwe ringen in trek.

Het is wellicht een idee voor Paul van der Weck (46) en zijn aanstaande Diana Lauwerijssen (41). Paul vroeg Diana amper een week geleden in de Efteling. "Bij de watershow", vertelt Paul. "Het was niet helemaal gepland maar het gebeurde in een opwelling, in de magie van het moment." Een van de opgaven die Diana voor zichzelf ziet, is het vinden van een geschikte, niet-witte, jurk. "Wit is niet zo mijn kleur", verduidelijkt ze.