Volledig scherm
© rgbstock.com

Transportbedrijf Heijboer Etten-Leur BV twee jaar na doorstart failliet

ETTEN-LEUR - Transportbedrijf Heijboer-Etten-Leur BV dat is gevestigd aan de Tussendonk is voor de tweede keer binnen twee jaar failliet verklaard. Te zware lasten uit het verleden hebben de onderneming uiteindelijk toch opgebroken. De 115 personeelsleden zijn hun baan kwijt.

Zij werkten op het kantoor, maar het merendeel was in dienst als chauffeur. De onderneming maakte voornamelijk ritten naar het Verenigd Koninkrijk. Vaak reden chauffeurs wekelijks 130 tot 150 keer richting Engeland, Ierland, Wales of Schotland.

Vacatures

Curator René Hofland uit Etten-Leur verwacht dat een groot aantal van die chauffeurs binnen niet al te lange tijd weer aan het werk kan. Er hebben zich volgens de curator in die twee dagen nadat de rechtbank Zeeland-West-Brabant het faillissement heeft uitgesproken, al diverse gerenommeerde bedrijven uit de regio maar ook elders uit het land gemeld. 

,,Er zijn behoorlijk wat vacatures. Er zitten echt interessante partijen tussen. Dat gaan we nu verder uitwerken. Samen met de vakbonden die zijn ingelicht'', zegt Hofland die verwacht in de tweede helft van volgende week het personeel meer duidelijkheid te kunnen geven.

De kans op een doorstart net zoals na het vorige faillissement in januari 2016, acht de curator deze keer echt nihil. Twee jaar geleden nam moederbedrijf Heijboer Etten-Leur het failliete Heijboer Transport over waardoor alle chauffeurs van het ruim zeventig jaar oude bedrijf hun baan behielden.

Uiteenlopend

De oorzaken dat het toen slecht ging waren uiteenlopend. De vluchtelingenproblematiek bij Calais en de economische crisis speelden een rol, maar ook het overlijden van directeur Cok Heijboer (al in 2012) heeft de daaropvolgende jaren doorgewerkt. Zijn compagnon Arnold-Jan Willemse kwam er alleen voor te staan.

,,Na de doorstart heeft de nieuwe onderneming voortdurend onder druk gestaan van lasten uit het verleden. Het bedrijf zat vast aan flinke schulden en is er ondanks alle inspanningen de afgelopen twee jaar niet in geslaagd die weg te werken. Onder het moederbedrijf zijn die schulden niet afgenomen'', zegt de curator.

Directeur Arnold-Jan Willemse wilde donderdag niet reageren op het faillissement. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement