Ton Wijngaards (87) neemt in december na 22 jaar afscheid als dirigent van orkest Pro Musica. Hij was meer dan een halve eeuw lang actief bij vele orkesten in het zuiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ton Wijngaards (87) neemt in december na 22 jaar afscheid als dirigent van orkest Pro Musica. Hij was meer dan een halve eeuw lang actief bij vele orkesten in het zuiden. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Ton Wijngaards (87) stopt na halve eeuw als dirigent: ‘Mijn leven is een en al muziek, aan alle kanten’

ETTEN-LEUR/BAVEL - De eerste keer dat echtgenote Toos zijn moeder zou ontmoeten, moest Ton Wijngaards nog ‘even’ een arrangement inspelen. Het Bredaas Kamerorkest nam een 45-toerenplaatje op. Ga maar vast, had hij gezegd, ‘ik ben er over twintig minuten’. ,,Maar de opnames duurden uren. Ik kwam pas om half een thuis. Zij had alleen bij ons thuis gezeten, tot ze boos naar huis was gefietst. Terecht hoor.”

 1. Boa’s druk met coronahandhaving: meer klachten over hondenpoep, parkeren en illegaal afval in Etten-Leur
  PREMIUM

  Boa’s druk met coronahand­ha­ving: meer klachten over hondenpoep, parkeren en illegaal afval in Et­ten-Leur

  ETTEN-LEUR - Vanwege de controle op het naleven van de coronaregels, bleven andere zaken in Etten-Leur liggen en steeg het aantal overlastklachten enorm. Uit het jaaroverzicht van de gemeente blijkt dat de bijzonder opsporingsambtenaren (boa's) veel tijd hebben gestoken in onder meer bezoeken aan winkels, kappers en sportclubs, in controles op samenscholingen van met name jongeren en in controles op de toegang van verzorgingshuizen.
 1. Botsing met bestelbusjes in Bavel, beide bestuurders gewond
  Play

  Botsing met bestelbus­jes in Bavel, beide bestuur­ders gewond

 2. Horecaondernemers blij met heropening: 'We zijn klaar voor'
  Play

  Horecaon­der­ne­mers blij met heropening: 'We zijn klaar voor'