Prins Bernhard bezoekt Etten-Leur voor de opening van het Tomado-gebouw in 1955, schuin achter hem architect Hugh Maaskant. Het lijkt er nu op dat het pand binnenkort gesloopt wordt.
Volledig scherm
Prins Bernhard bezoekt Etten-Leur voor de opening van het Tomado-gebouw in 1955, schuin achter hem architect Hugh Maaskant. Het lijkt er nu op dat het pand binnenkort gesloopt wordt. © Nationaal Archief

Tomado-fabriek staat op vervuilde grond: dáárom moet ie gesloopt worden

ETTEN-LEUR - De voormalige Tomado-fabriek aan de Oude Kerkstraat in Etten-Leur staat op vervuilde grond. Die moet gesaneerd worden, en daarom moet het pand ondanks protest van erfgoedbeschermers tegen de vlakte. Dat laat pandeigenaar Mentha Capital desgevraagd weten.

 1. Buurt in actie nadat brand speeltuin in Etten-Leur verwoest: ‘Hartverscheurend om reactie van kinderen te zien’
  PREMIUM

  Buurt in actie nadat brand speeltuin in Et­ten-Leur verwoest: ‘Hartver­scheu­rend om reactie van kinderen te zien’

  ETTEN-LEUR - Omwonenden van een afgebrande speeltuin in Etten-Leur hebben zelf het initiatief genomen om een nieuw speeltoestel in de wijk te krijgen. Dat doen zij door geld in te zamelen met een crowdfundingsactie. Ook worden er lege flessen opgehaald en is Jantje Beton om hulp gevraagd. ,,Het was hartverscheurend om te zien hoe de kinderen uit de buurt hun favoriete plek in rook zagen opgaan.”
 1. Brabants WO II-museum mag haar deuren niet openen
  Play

  Brabants WO II-museum mag haar deuren niet openen

 2. Vliegen erg populair tijdens corona: 'Nu hebben ze daar centen en tijd voor'
  Play

  Vliegen erg populair tijdens corona: 'Nu hebben ze daar centen en tijd voor'