Volledig scherm
De Tomado-mannen, zoals ze zichzelf noemen, vormen al 55 jaar een hechte vriendenclub. V.l.n.r. Jan van der Borst, Gerard van Liesdonk, Ton Crul, Bram van Poppel en Anton Joosen. © Gerard van Offeren/Pix4Profs

Tomado-collega's vieren 55 jaar vriendschap

HOEVEN - Het meest bijzonder van 55 jaar vriendschap? „Dat we er allemaal nog zijn”, vinden Jan van der Borst (70) en Bram van Poppel (69), beiden uit Etten-Leur, Ton Crul (69) uit Rucphen, Anton Joosen (70) uit Hoeven en Gerard van Liesdonk (70) uit Wernhout unaniem. De Tomado-mannen noemen ze zichzelf, want hun vriendschap ontstond in de Tomadofabriek in Etten-Leur.

Op 21 augustus 1961 startten Van Poppel, Van der Borst en Joosen daar als jonge jongens hun loopbaan, een jaar later volgden ook Crul en Van Liesdonk. De laatste twee zijn dus nog ‘maar’ 54 jaar bij de club, maar ach, voor hun gevoel bestaat de club gewoon 55 jaar. En het klikte meteen.

Lees het hele verhaal over de vriendenclub in BN DeStem

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.