Volledig scherm
© Stichting Vincent van Gogh

Toeristisch informatiepunt Etten-Leur krijgt upgrade

ETTEN-LEUR - Het Toeristisch Informatiepunt aan de Markt 4 in Etten-Leur, wordt binnenkort beter uitgerust. Als het aan het college van B en W ligt komt er in ieder geval een informatiezuil en een wandscherm voor het aankondigen van evenementen. Ook wordt  het pand enigszins aangepast. Dat kost eenmalig 28.000 euro.

Daarnaast wil het college de Stichting Vincent van Gogh jaarlijks 10.000 euro subsidie geven voor het runnen van het informatiepunt. Tot deze zomer zat er een VVV-agentschap in Nieuwe Nobelaer die voor het uitvoeren van die functie elk jaar 9.000 euro kreeg.  De gemeente heeft het contract met de VVV per 1 augustus beëindigd omdat het toeristenbureau sinds dit jaar een andere koers vaart en hoge licentiekosten vraagt per locatie. 

Het plan is een informatiezuil te plaatsen. Die komt buiten bij het pand Markt 4 omdat de openingstijden van het informatiepunt beperkt zijn. De informatie in de zuil komt van het platform City App. Kosten voor de zuil worden geschat op 14.000 euro. Verder wil de gemeente bij het pand een vlag ophangen met de tekst 'Tourist Information' om zo de zichtbaarheid van het toeristisch informatiepunt te vergroten. Ook de bewegwijzering moet om die reden worden aangepast. Vlag en bordjes kosten in totaal 2.000 euro.

Entree

Het pand zelf moet ook onder handen worden genomen. Door de glazen entree weg te halen ontstaat meer ruimte bij de balie. Die kosten worden geschat op 10.000 euro. Verder moet er voor 2.000 euro een wandscherm worden gekocht. De stichting Vincent van Gogh krijgt wekelijks verzoeken voor het ophangen van posters van evenementen en activiteiten.  Op een wandscherm kunnen deze digitaal worden getoond. 

Het voorstel wordt maandag 20 november door de raad besproken. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement