Langdurige droogte kwam de afgelopen jaren vaker voor. Door klimaatverandering kan het aantal droogtes verder toenemen, en dat zal een behoorlijke kostenpost vormen voor boeren met gortdroge akkers.
Volledig scherm
Langdurige droogte kwam de afgelopen jaren vaker voor. Door klimaatverandering kan het aantal droogtes verder toenemen, en dat zal een behoorlijke kostenpost vormen voor boeren met gortdroge akkers. © COR DE KOCK

Toename hoosbuien en hittegolven kan voor honderden miljoenen aan schade zorgen

ZEVENBERGEN/ETTEN-LEUR - Klimaatverandering kan inwoners, bedrijven en overheden in Etten-Leur en Moerdijk tot 2050 flink op kosten jagen. Een grove schatting laat zien dat toenemende droogte, wateroverlast en hitte tot honderden miljoenen euro’s aan schade kunnen leiden.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.