Volledig scherm
Het Turfschip in Etten-Leur. © Thom van Amsterdam

Toekomst KBO Leur hangt aan een zijden draadje

ETTEN-LEUR - Jan Debie vreest dat het einde van KBO Leur nabij is. De aftredend voorzitter acht de kans klein dat er op korte termijn een nieuw bestuur is. Het voltallige bestuur van KBO Leur stapte onlangs op uit onvrede over de manier waarop het gebruik moet maken van Het Turfschip.

Een gesprek met wethouder Jan van Hal heeft het demissionaire bestuur deze week geen nieuwe inzichten gegeven. "Wij passen tot 1 februari 2017 op de winkel om het jaar netjes af te sluiten. Als er op korte termijn vanuit de leden geen actie komt voor een nieuw bestuur dan schrijven wij in november een algemene ledenvergadering uit waarin we voorstellen de KBO Leur op te heffen per 1 februari 2017", stelt Debie.

Hij verwacht geen grote animo vanuit de leden. "Wij gaan ook geen druk op hen uitoefenen. Het Turfschip is en blijft een heet hangijzer."

Volgens het afgetreden bestuur is er al jarenlang sprake van discriminatie tussen de KBO Etten en de KBO Leur. "De KBO Etten maakt gebruik van De Linde en heeft daar inspraak. De beheersstructuur is anders dan bij Het Turfschip. Wij hebben niets te zeggen."

Zo is er in het verleden veel te doen geweest over de horecaprijzen van koffie en thee. Recent vroeg de KBO om twee karaffen water voor de huiskamer die de KBO sinds kort in gebruik heeft. "Die konden we voor 2,50 euro per stuk bij de bar halen", stelt Debie verontwaardigd.

De KBO pleitte al eerder voor een splitsing tussen het commerciële en sociale gedeelte van Het Turfschip. "Zet er een muur tussen." De exploitant van Het Turfschip was niet bereikbaar voor een reactie.