‘Open Coffee’ is iedere dinsdag om 8.30 uur aan Mon Plaisir 89.
Volledig scherm
‘Open Coffee’ is iedere dinsdag om 8.30 uur aan Mon Plaisir 89. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Tien jaar ‘Open Coffee’ in Etten-Leur: ‘Of je extravert of introvert bent, dat maakt hier niet uit’

ETTEN-LEUR - ,,Soms sta ik op een afstandje te kijken, en zie ik hoe er nieuwe connecties worden gelegd. Dat is genieten.”

Maurice Molenaar organiseerde tien jaar geleden de eerste ‘Open Coffee’ van Etten-Leur. Het jubileum van het wekelijkse netwerkmoment viert Molenaar donderdagavond met een speciale bijeenkomst.

,,In 2009 hadden we de eerste Open Coffee in café De Butler. Daarna hebben we edities in onder andere het Witte Paard en het Triviumhotel gehouden. Nu zitten we aan Mon Plaisir, wat makkelijk bereikbaar is en waar bezoekers gratis kunnen parkeren.”

Netwerken

In tien jaar tijd is Open Coffee uitgegroeid tot een fenomeen onder ZZP’ers en MKB’ers uit de regio. Iedere dinsdagochtend om 8.30 uur komen gemiddeld zo’n vijftien geïnteresseerden aan Mon Plaisir 89 samen om te kletsen en te bouwen aan hun netwerk. Gratis: ze betalen alleen voor de koppen koffie die ze drinken.

Quote

Het gaat vooral om de gezellig­heid en het uitwisse­len van ideeën

Aad van Endhoven, Bezoeker Open Coffee

Een veelgeziene gast is Aad van Endhoven (58). De ondernemer komt al jaren met enige regelmaat bij Open Coffee. ,,Het is fijn dat het hier zo vrijblijvend is. Het gaat vooral om de gezelligheid en het uitwisselen van ideeën met andere ondernemers .” 

Wisselwerking

Rian Bruijne (64) is het met hem eens. ,,Ik kom hier niet om nieuwe cliënten te zoeken, maar om mooie samenwerkingen aan te gaan met andere ondernemers. Soms ruilen we onze diensten.” Zo ontmoette Bruijne onlangs bij het netwerkmoment een fotograaf. ,,Ik bood haar een bodyscan aan, in ruil voor een nieuwe profielfoto. Het is een wisselwerking.”

Quote

Het is leuk om te zien hoe men contact met elkaar maakt

Maurice Molenaar, Organisatie Open Coffee

Volgens Molenaar zijn er de afgelopen tien jaar zo’n vijfhonderd ‘coffee-ochtenden’ en diverse barbecues, ontbijtjes, spellen en themabijeenkomsten georganiseerd. ,,Het is leuk om te zien hoe men contact met elkaar maakt. Of je extravert of introvert bent maakt hier niet uit. We helpen elkaar.” 

Jubileum

Het jubileum wordt vanavond gevierd met een reünie bij De Hoge Neer. Om 17.45 uur is de ontvangst, met daaropvolgend een ‘walking dinner’. De kosten voor de reünie bedragen 37,50 euro. Dit is inclusief het diner en twee consumpties.

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    ETTEN-LEUR - De NTR heeft donderdagavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.