Volledig scherm
Foto: ANP

Tien extra woningen erbij in wijk De Streek Etten-Leur

ETTEN-LEUR - In nieuwbouwwijk De Streek komen nog eens tien particuliere bouwkavels beschikbaar. Het gaat om het bestemmingsplan De Streek-Baroniestraat. Eerder was sprake van de bouw van zestien twee-onder-een-kappers en drie vrijstaande woningen in dat plan.

Aanbod
Door een toenemende vraag aan particuliere bouwkavels heeft het college van B en W van Etten-Leur echter besloten de bouw van tien vrijstaande woningen mogelijk te maken. ,,Het aanbod van vrijstaande kavels is laag en de vraag neemt toe", verklaart de gemeente de aangebrachte wijziging. ,,Alleen in het oostelijke deel van de nieuwe woonwijk De Streek zijn nog particuliere bouwkavels in de verkoop."

De vrijstaande woningen mogen ook gebruikt worden voor aan huis gebonden beroepen. Daar zitten wel enkele voorwaarden aan. Er mag niet teveel klantbezoek aan huis zijn en er mag geen overlast worden veroorzaakt.

Bestemmingsplan
Bij het bestemmingsplan is een hele lijst beroepen toegevoegd die aan huis mogelijk zijn. Daarnaast is huisvesting voor mantelzorg mogelijk. Dit kan rechtstreeks via inwoning maar het is ook mogelijk een tijdelijke woonunit te plaatsen of een vrijstaand bijgebouw als aparte woonruimte te bouwen.

De tien woningen zijn onderdeel van de nieuwe woonwijk De Streek waar vierhonderd woningen gebouwd worden. De wijk krijgt drie ontsluitingswegen: via de weg Streek naar Grauwe Polder aan de westkant, via de weg Streek naar de Zundertseweg aan de oostkant en via de zuidkant van de Zundertseweg.

30km
Alle wegen worden 30-kilometerwegen. Dat wil zeggen dat de wegen 5,5 meter breed worden en verhoogde kruisvlakken krijgen. Het ontwerp-bestemmingsplan De Streek-Baroniestraat ligt van 26 januari tot en met 8 maart 2017 ter inzage. Belanghebbenden kunnen gedurende die periode bezwaar aantekenen.