Volledig scherm
Withof archieffoto BN De Stem

Thomashuis Etten-Leur opent zaterdag officieel z'n deuren

ETTEN-LEUR - Het Thomashuis in Etten-Leur draait een jaar. Morgen verrichten de bewoners zelf de officiële opening.

Sfeervol, opgeruimd, schoon en fris. Dat valt op bij binnenkomst in het Thomashuis, in het voormalige kloostercomplex ‘t Withof. „Dat is precies wat we willen”, knikt Jacques Wagtmans, die het huis samen met zijn vrouw Rian een jaar geleden startte. „En die inrichting, die komt op het conto van mijn vrouw hoor!”

Wagtmans zit aan de lange keukentafel in de grote keuken annex woonkamer. Aan het eind van de tafel zit bewoonster Mariëtte aan een laat ontbijt. Op de bar liggen verse groenten te wachten om verwerkt te worden in het avondeten. Alles ademt huiselijkheid en rust. „We hebben acht bewoners. Er is nog een kamer vrij en daarvoor zijn we met drie kandidaten in gesprek”, aldus Wagtmans. „Criteria? Het belangrijkste is dat het klikt. Tussen de bewoners onderling, met de ouders. We zijn geen educatief centrum, maar zijn erop gericht mensen te laten behouden van wat ze hebben.”

Samen met vijf medewerkers houden Wagtmans en zijn vrouw het huis draaiend. „We werken overdag met twee medewerkers per shift. ‘s Nachts zijn wij er en als dat niet zo is, slaapt een van de medewerkers hier.”

Lees zaterdag meer in BN DeStem