Colonel Parker en Elvis Presley. foto archief bndestem IPTCBron elvis presley en tom parker elvis presley en kolonel Tom Parker dries van kuijk ;BNDS;Breda
Volledig scherm
Colonel Parker en Elvis Presley. foto archief bndestem IPTCBron elvis presley en tom parker elvis presley en kolonel Tom Parker dries van kuijk ;BNDS;Breda © gratis

Theatervoorstelling De Kolonel ‘How to manage Elvis’ gaat in Etten-Leur in première

ETTEN-LEUR - In het Turfschip in Etten-Leur is zaterdag 27 oktober vanaf 20.30 uur de voorstelling De Kolonel 'How to manage Elvis’ te zien. Het vertelt de levensgeschiedenis van Dries van Kuijk uit Breda, die later bekend werd als colonel Tom Parker, de manager van Elvis Presley. 

Het publiek wordt in de voorstelling meegenomen op een reis door de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Dat gebeurt met muziek van een twaalfkoppig theaterorkest, filmbeelden en live theater. 

De voorstelling beleeft in Etten-Leur haar eerste officiële opvoering. Eerder was er al wel een try-out in Roosendaal. De productie die nu op de planken komt is gemaakt door muzikant en theatermaker Hans van der Zee uit Numansdorp. Hij was tweeënhalf jaar bezig met het theaterstuk, waarin Peter Swinkels de hoofdrol voor zijn rekening neemt. In de voorstelling keert een oude kolonel Parker terug naar  de plekken van zijn jeugd. Van Kuijk overleed in 1997 op 87-jarige leeftijd in Las Vegas.