Volledig scherm
Het terras bij restaurant feesterij Sprankeling is het eerste terras aan de Etten-Leurse Bisschopsmolenstraat, die op dit moment volledig heringericht wordt. foto chris van klinken/pix4profs

Terrasprimeur voor restaurant Sprankeling in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Er wordt nog volop gewerkt aan de Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur, maar het terras voor restaurant feesterij Sprankeling is klaar. Het eerste en ook enige terras in de winkelstraat, die in april op de schop is gegaan voor een grondige opknapbeurt.

„We waren al een jaar of zes bezig met het verkrijgen van een terrasvergunning, want een restaurant met terras is in de zomer lekker bezet. Omdat wij geen terras hadden was onze zaak bij mooi weer leeg”, zegt John van Halteren, samen met Ninet Boeren uitbater van Sprankeling.

„Daarvoor moest er wel meer ruimte komen, want we hadden alleen een trottoir voor de deur. We hadden op een gegeven moment zelfs het plan opgevat om op eigen kosten het fietspad verleggen om zo meer ruimte te creëren. Totdat de gemeente ons vertelde dat ze de straat ging renoveren en dat er dan ruimte zou zijn voor een terras.”

De uitbaters hebben hun nieuwe terras, dat plaats biedt aan veertig gasten, inmiddels voorzien van tafels, stoelen en parasols.

De herinrichting van de Bisschopsmolenstraat wordt, als alles volgens planning verloopt, eind oktober afgerond.