Volledig scherm
Vallende tegels © CDA Etten-Leur

Tegels vallen van basisschool Etten-Leur. CDA: ‘Die reparatie hoeft toch geen jaar te duren?’

ETTEN-LEUR - Het CDA in Etten-Leur trekt aan de bel vanwege vallende stenen bij basisschool Het Voortouw in die gemeente. De stenen lieten vorige zomer al los. De fractie wraakt de lapmiddelen die zijn ingezet om meer gevallen van vallen te voorkomen: ,,Dat hoeft toch geen heel schooljaar te duren?”

Volledig scherm
Vallende tegels © CDA Etten-Leur

In de zomervakantie van 2018 vielen tegels van het schoolgebouw van het Voortouw. Omdat gevreesd werd dat het niet bij die paar tegels bleef, blijkt een net te zijn geplaatst. ,,Dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing….", schrijft Jürgen van Hulst namens zijn partij in een brief aan B en W. 

,De betonnen blokken van de bouwhekken zijn al eens vervangen omdat de vorige struikelgevaar voor de kinderen veroorzaakten. Nu is ook het net vervangen.” Schrijft Van Hulst, die daarna een leerkracht van Het Voortouw citeert: ‘We hebben een aantal weken geleden een nieuw net gehad, de vorige was helemaal schandalig want dat was maar een half netje, konden we alsnog tegeltjes koppen.’

Het CDA wil weten waarom de reparatie een jaar heeft moeten duren, maar belangrijker nog: ,,Zijn er meer gebouwen van de gemeente waar zich dit probleem kan voordoen?” Van Hulst verwacht, of hoopt toch zeker, dat de schade snel hersteld zal worden.