Volledig scherm
© Frank Jansen

Te weinig aangepaste woningen voor gezinnen met gehandicapt kind of ouder

ETTEN-LEUR  - Extra woningen voor mensen met een lichamelijke beperking zijn hard nodig in Etten-Leur. Dat stelt politieke partij Ons Etten-Leur die verwacht dat de gemeente samen met de woonstichting op korte termijn vijf aangepaste woningen op maat realiseert.

,,Er is een structureel tekort aan aangepaste woningen voor gezinnen waarvan ouder of kind een handicap heeft", schrijft Ons-Etten-Leur raadslid Björn Vaarwerk aan het college van B en W.  ,,We kennen twee visueel gehandicapten die een blindengeleidehond hebben, er is een ouder die vanwege een dwarslaesie in een rolstoel zit en de zorg heeft voor twee tieners en we kennen een ouder met een handicap die twee jonge kinderen heeft. Zij wachten allemaal op een aangepaste woning." Voor gewone huizen is de wachttijd niet zolang meent de partij, maar voor aangepaste woningen is de wachttijd wel lang. ,,En dat is een drama voor deze mensen. Het brengt vaak extra pijn, achteruitgang en moeilijkheden met zich mee." Het kan volgens Vaarwerk ook zijn weerslag hebben op het sociaal functioneren van het hele gezin  en van invloed zijn op het welzijn van de kinderen. ,,Kinderen moeten kind kunnen zijn en niet een extra hulp in de huishouding."

De partij verwacht dat de gemeente samen met Woonstichting Etten-Leur zo snel mogelijk in ieder geval vijf aangepaste woningen aflevert.  Vaarwerk realiseert zich dat dat geld kost maar dat mag geen belemmering zijn vindt Ons Etten-Leur. ,,We verwachten dat de gemeente al het mogelijke doet om deze mensen een oplossing te beiden."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement