Just Dance Outdoor in Etten-Leur
Volledig scherm
Just Dance Outdoor in Etten-Leur © Danny den Ouden

Swingend dorpsfeest Etten-Leur nodigt uit tot dansen

ETTEN-LEUR - Just Dance Outdoor beleefde zaterdag haar eerste lustrumeditie. Andermaal was het Brabantpark het toneel voor een breed scala aan nationale artiesten en dj's. Just Dance zou als festivalnaam verwarring kunnen zaaien. Niet dance als muziekstroming is de bindende factor van het festival, maar het dansen. Gewoon lekker dansen, springen en feesten met de meest uiteenlopende muziek. 

Van de Spice Girls met ‘Wannabee’ in anderhalve minuut naar ‘Whatever you want’ van Status Quo. DJ FeestRay, de dj van dienst, draait er zijn hand niet voor om. Nadat eerder op de middag de jaren negentig-nostalgie al hoogtij vierde met Mental Theo en 2 Brotherts on the 4th Floor, is het aan het begin van de avond de beurt aan een meer recente ster: Tino Martin. De Haagse volkszanger blaakt van het zelfvertrouwen als hij tegen negenen het podium betreedt. ,,Ik zie het al", zegt hij met een kennersblik. ,,'t is een leuk feestje hier." Geroutineerd brengt Marin zijn bekendste nummers, waarna de dj het weer even van hem overneemt en ‘Cotton eye Joe’ het publiek in slingert. Het publiek in Etten-Leur was het nummer nog niet vergeten, zo bleek. 

Uitverkocht

Alle zesduizend toegangskaarten waren ruim voor aanvang van het festival al verkocht. Buiten het terrein staan gedurende de dag enkele tientallen, zo niet honderden, passanten die even een paar nummers meepikken. Vaak muziekliefhebbers die achter het net visten bij het kopen van een kaartje of mensen die specifiek naar één bepaalde artiest wilde komen kijken. 

Half Etten-Leur

Zoals Claire, de dochter van Esther de Vroomen. Esther zwaait vanaf het festival terrein. ,,Ze mocht speciaal opblijven om Snollebollekes te komen kijken", legt Esther uit. ,,Ze is net samen met haar vader pannenkoeken gaan eten. Hij houdt niet zo van deze muziek, dus dat komt mooi uit. Kan hij oppassen terwijl ik hier een feestje vier." In principe is Esther hier met een stel vriendinnen. ,,Maar eigenlijk met half Etten-Leur", zegt ze. ,,Het is wat dat betreft echt één groot dorpsfeest." Even later doet Snollebollekes precies dat wat alle zesduizend bezoekers én Claire buiten het terrein van hem verwachten. ,,Van links... naar rechts,” dirigeert hij het volledige publiek over het veld.

  1. Stormloop op boekenpakketjes: bibliotheek zet actie met gratis boeken op pauze

    Stormloop op boekenpak­ket­jes: biblio­theek zet actie met gratis boeken op pauze

    ETTEN-LEUR - ‘Misschien kunnen we op deze manier veertig, vijftig gezinnen aan boeken helpen, in een tijd zonder bieb.’ Dat is wat Willeke Rosdorff van Nieuwe Nobelaer dacht, toen de bibliotheek een actie bedacht om gratis boeken uit te delen in coronatijd. Maar de belangstelling voor de actie bleek vele malen groter dan verwacht: inmiddels hebben zich zo’n 570 mensen gemeld voor een boekenpakket.