Volledig scherm
De toekomstige brugklasleerlingen konden, terwijl ze in het huidige schoolgebouw rondliepen, via een 3D-bril kennismaken met het nieuwe schoolgebouw. © Gerard van Offeren

'Surfen' met 3D bril bij open dag KSE Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Zoë, Lotte, Tim, Bart, Ruben, Evy en Milou. Enkele van de honderden achtste groepers die zaterdag de open dag van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) bezochten.

Nu zijn ze nog de oudsten van de basisschool, straks zijn ze de jongste brugpiepers of brugsmurfen en stappen ze in een nieuwe wereld. Een wereld waarin tijdens de les aardrijkskunde een uitstapje kan worden gemaakt naar de Himalaya. „Cool! Ik heb er wel zin in ja”, zegt de 12-jarige Ilse uit Etten-Leur.

De open dag van de KSE stond dit jaar bol van de nieuwigheidjes. „We zaten dit jaar met een dilemma”, vertelt rector Peter van Heusden. „De volgende lichting brugklassers - en dat zullen er weer tussen de 400 en 500 zijn - ontvangen we met ingang van het nieuwe schooljaar niet meer in het brugklasgebouw aan de Kerkwerve, maar in de nieuwbouw aan de Couperuslaan. En hoe breng je dat nou voor het voetlicht?”

Om die reden had de organisatie voor het gebouw aan de Kerwerve een soort façade geplaatst. Van Heusden: „Die wekt de indruk alsof je het nieuwe gebouw binnenstapt. Eenmaal binnen kunnen de bezoekers met een 3D-bril een virtuele wandeling maken door het nieuwe gebouw.”

Een schot in de roos, zo blijkt uit de vele enthousiaste reacties van vooral de leerlingen. „Het is net alsof je in een game zit. Ja, zo vind ik naar school gaan wel heel leuk”, zegt Bas uit Prinsenbeek. „Surfen door m’n nieuwe school."

Lees het hele verhaal in BN DeStem

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bemoeierboom: koeien en paarden op de Markt in Etten-Leur?

    Bemoeier­boom: koeien en paarden op de Markt in Et­ten-Leur?

    ETTEN-LEUR - Vroeger was het allemaal mooier. Toen stonden er koeien en paarden op de Markt, hadden kruispunten nog stoplichten, reden auto's stapvoets en was er nog een ouderwetse kermis. Althans als we de mannen onder de Moeierboom mogen geloven. Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel. Want onder de Moeierboom was het vroeger niet zo gezellig als nu. Bekijk hier de vijfde en D'n Leste aflevering van de Bemoeierboom.