Volledig scherm
© Frans Nikkels

Streekomroep West-Brabant vraagt dit jaar geen geld meer van gemeenten

ETTEN-LEUR - De Streekomroep West-Brabant vraagt nu voor dit jaar helemaal geen extra bijdrage meer aan de deelnemende gemeenten Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge en Zundert. Dat blijkt uit een brief van B en W van Etten-Leur aan de gemeenteraad.

Ook voor het jaar 2020 heeft Etten-Leur nog geen verzoek ontvangen om een extra gemeentelijke bijdrage, boven op de jaarlijkse rijksbijdrage van 80.000 euro die de omroep ontvangt. Dat is een bijdrage op grond van het aantal inwoners. Of die aanvraag nog wordt ingediend, is onduidelijk. De omroep heeft nog geen nieuwe begroting ingediend.

Begroting

Quote

Wat bleek: op grond van ‘aannames’ vroeg de omroep veel meer geld dan ze feitelijk nodig heeft.

De streekomroep diende eerder dit jaar een begroting in, waaruit op te maken viel dat de deelnemende gemeenten de komende jaren flink de buidel moesten trekken voor de omroep. Naast de ongeveer 80.000 euro aan jaarlijkse rijksbijdrage zou er komend jaar 170.000 euro nodig zijn, het jaar erop 220.000, in 2022 zelfs 240 mille en in 2023 weer 220.000 euro.

Maar wat bleek: op grond van 'aannames' vroeg de omroep veel meer geld dan ze feitelijk nodig heeft. Hoewel de omroep dit jaar nog 30.000 euro tekort komt, vraagt ze daarvoor geen financiële steun.

Woordvoerder Gerd Putter van de omroep was niet bereikbaar voor een toelichting.