Volledig scherm
© free

Stopverbod bij brede school D'n Overkant Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur maakt een eind aan de ‘chaotische situatie’ die elke schooldag heerst bij brede school D'n Overkant aan de Edward Poppelaan. Er wordt een stopverbod ingesteld, maakt ze bekend.

,,Er is nu een parkeerterrein en een straat zonder stopverbod. Hierdoor is het chaotisch ‘s ochtends wanneer alle ouders met hun auto de kinderen afzetten", zegt een gemeentewoordvoerster.

Verkeerswerkgroep

Het verkeersbesluit is genomen op verzoek van de school (directie en verkeersouder) zelf. Het is aan de orde geweest in de verkeerswerkgroep, waarin de school samen met de gemeente en de politie de veiligheid rond de school bespreekt. 

Het besluit ligt ter inzage. Belanghebbenden hebben nu een kleine zes weken de tijd om er een zienswijze op in te dienen. Besluit en situatietekening zijn digitaal te raadplegen (via www.overuwbuurt.overheid.nl), maar is ook in te zien op het stadskantoor. 

  1. ‘Heerlijk, het hooi is binnen’
    Boerenpraat

    ‘Heerlijk, het hooi is binnen’

    Nadat de eerste snede binnen is - dit is het eerste gras dat geoogst wordt in het voorjaar, vaak ook het beste gras - maak ik me op voor het winnen van hooi uit het natuurgebied. In dit gebied, grenzend aan de boerderij, wordt niet bemest en geen gebruikgemaakt van gewasbestrijdingsmiddelen. Extensief, ecologisch beheer, zoals dat heet. In verband met probleemonkruid, zoals ridderzuring en akkerdistel, mag ik er eerder maaien, zodat dit onkruid zich niet kan vermeerderen. Zo krijgen de planten geen kans om zaad te vormen.