Archieffoto van de PaardenFok- en Showdag in Etten-Leur.
Volledig scherm
Archieffoto van de PaardenFok- en Showdag in Etten-Leur. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Stokpaardrijden tijdens jaarlijkse PaardenFok- en Showdag in Etten-Leur: ‘Het is precies wat je denkt’

ETTEN-LEUR - Stokpaardrijden: in Finland en Engeland is het al een erkende sport. In Etten-Leur wordt er aanstaande zondag een wedstrijd in gehouden tijdens de PaardenFok- en Showdag bij Stal ’t Sander.

 1. ‘Beste ecologen, houd niet star vast aan de natuurdoelen’
  Boerenpraat

  ‘Beste ecologen, houd niet star vast aan de natuurdoe­len’

  Bij natuurgebieden denk je in eerste instantie aan een door de natuur gevormd gebied, maar steeds vaker zijn deze gebieden door de mens gevormd. Er worden zelfs nieuwe natuurgebieden 'gemaakt'. Zoals een gebied liggend ten zuiden van de Mark en ten westen van de A16. Dit is blijkbaar noodzakelijk om andere ontwikkelingen te compenseren en een sterk natuurnetwerk te creëren in Brabant. Tevens dient het als overloopgebied om water te bergen bij hevige regenval, zodat wateroverlast elders wordt voorkomen. Tot zover kan ik het nog volgen en heb ik begrip voor deze ontwikkeling.
 2. Dankzij het Amphia en de F35 krijgt de Miljoenennota toch nog een West-Brabants tintje
  PREMIUM

  Dankzij het Amphia en de F35 krijgt de Miljoenen­no­ta toch nog een West-Bra­bants tintje

  BREDA - Hé, daar duikt het Amphia Ziekenhuis op in de Miljoenennota. Het Bredase ziekenhuis mag met negen andere medische instellingen 10,6 miljoen euro verdelen om een ‘zorgnetwerk’ op te zetten. Met zijn allen moeten ze een middel vinden om te voorkomen dat bacteriën resistent worden voor antibiotica. Zo staat het in de begroting voor 2021 van het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport.