Volledig scherm

Stichting Van Goghkerk wil beperking aantal raadsvergaderingen en huwelijken

ETTEN-LEUR - De Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur heeft de gemeente gevraagd om te kijken naar mogelijkheden om het aantal raadsvergaderingen en huwelijkssluitingen in de Van Goghkerk te beperken.

„Groepsbezoeken en het houden van exposities zijn belangrijk voor ons”, legt stichtingssecretaris Luci de Weert uit. „Kunstenaars willen vaak lange exposities, maar dat is nu vaak lastig. Als er een raadsvergadering is, moet de expositie daarvoor plaatsmaken.”

Ook fungeert de kerk regelmatig als trouwlocatie. „Dat betekent dat we dan geen groepsbezoeken kunnen plannen of dat de expositie weer aan de kant moet. Wij willen hierover graag met de gemeente in overleg, want op deze manier kunnen wij niet groeien.”

De gemeente werkt nu aan een voorstel. Op 6 juni overlegt zij hierover met de stichting.

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?