Links Roland Peijnenburg, rechts maître-Sommelier Mariëlle Vink en chef-kok Carlo Chantrel.
Volledig scherm
Links Roland Peijnenburg, rechts maître-Sommelier Mariëlle Vink en chef-kok Carlo Chantrel. © Restaurant De Zwaan

Sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur verkocht

ETTEN-LEUR - Sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur en bistro Het Lelijke Eendje krijgen een nieuwe eigenaar. Eigenaar Roland Peijnenburg die De Zwaan groot maakte en ervoor zorgde dat het restaurant 27 jaar onafgebroken een Michelinster had, heeft de beide zaken verkocht aan zijn huidige chef-kok Carlo Chantrel en maître-Sommelier Mariëlle Vink.

Het duo werkt al een aantal jaar op topniveau samen in de Etten-Leurse gelegenheden. Volgens Peijnenburg was het tijd om wat anders te gaan doen. ,,Ik doe dit nu dertig jaar. En op dit niveau is dat topsport, iedere dag weer. Dan wordt het op een gegeven moment tijd om wat anders te gaan doen. En in dit duo heb ik alle vertrouwen dat ze het kunnen overnemen. Echt een topkoppel.‘’

Peijnenburg gaat zich ondermeer toeleggen op zijn bedrijf rolandpeijnenburg.nl waarmee hij ondermeer lezingen en spreekbeurten geeft over zijn vak. Bovendien gaat hij de nieuwe eigenaren de  komende tijd begeleiden. Volgens de huidige eigenaar zal De Zwaan een wat eigentijdser karakter krijgen. ,,Een andere aankleding, laagdrempeliger en betaalbaarder.‘’ 

Restaurant De Zwaan kreeg in 1994 een Michelinster. In 2009 werd Bistro Het Lelijke Eendje aan het restaurant toegevoegd. 

  1. ‘Heerlijk, het hooi is binnen’
    Boerenpraat

    ‘Heerlijk, het hooi is binnen’

    Nadat de eerste snede binnen is - dit is het eerste gras dat geoogst wordt in het voorjaar, vaak ook het beste gras - maak ik me op voor het winnen van hooi uit het natuurgebied. In dit gebied, grenzend aan de boerderij, wordt niet bemest en geen gebruikgemaakt van gewasbestrijdingsmiddelen. Extensief, ecologisch beheer, zoals dat heet. In verband met probleemonkruid, zoals ridderzuring en akkerdistel, mag ik er eerder maaien, zodat dit onkruid zich niet kan vermeerderen. Zo krijgen de planten geen kans om zaad te vormen.