Volledig scherm
© BVA Auctions

Spullen van failliet Etten-Leurs transportbedrijf Heijboer worden geveild

ETTEN-LEUR - Goederen van het eind vorig jaar failliet verklaarde transportbedrijf Heijboer Etten-Leur bv worden de komende dagen online geveild. Tot en met dinsdag 20 februari kan er een bod worden uitgebracht op diverse spullen van de onderneming.

Het in Amersfoort gevestigde veilingplatform BVC Auctions houdt de veiling in opdracht van de Etten-Leurse curator René Hofland. In de aanbieding zijn onder meer opleggertrekkers en motorwagens van diverse merken, still heftrucks, magazijnstellingen, veegmachines en veel spullen uit het kantoor. In totaal gaan er de komende week zo'n 1100 eenheden met materialen onder de virtuele hamer.

Bezichtigen

Zaterdag 17 februari kunnen alle goederen tussen 12.00 en 16.00 uur worden bezichtigd bij het bedrijf dat is gevestigd aan de Tussendonk 15 in Etten-Leur.

In december raakte het bijna zeventig jaar oude transportbedrijf voor de tweede keer binnen twee jaar in de financiële problemen. In 2016 ging Heijboer Transport als eerste failliet, maar bleven de gevolgen beperkt. Onder moederbedrijf Heijboer Etten-Leur bv kon snel een doorstart worden gemaakt waardoor niemand hoefde te vrezen voor zijn baan. Maar te zware lasten uit het verleden hebben het bedrijf dat voornamelijk ritten maakte naar het Verenigd Koninkrijk, twee jaar later uiteindelijk toch voorgoed genekt. Het moederbedrijf is er ondanks alle inspanningen niet in geslaagd die schulden uit het verleden weg te werken.  

Geen doorstart

Hoewel er nog wel is gesproken met enkele gegadigden, zat een doorstart er deze keer niet in. Daardoor verloren 115 personeelsleden, voor het merendeel chauffeurs, hun baan. Voor een aantal van hen was dat maar van korte duur. Zij konden snel elders weer snel aan het werk omdat er momenteel in de transportsector veel vraag is naar chauffeurs. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement