Volledig scherm
Hoogspringer sven van merode die gekozen werd tot sportman van het jaar tijdens sportgala in de nieuwe nobelaer in etten leur - foto : ron magielse © ron magielse / pix4profs

Sport en entertainment in bomvol 'sportcafé' Etten-Leur

Sportgala Etten-LeurETTEN-LEUR - Eeuwige roem voor Unitas '30, Sven van Merode en Sophie Verdaasdonk. Zij werden zaterdagavond in het Nieuwe Nobelaer 'sportcafé' uitgeroepen tot respectievelijk Sportploeg, Sportman en Sportvrouw van het Jaar 2017 tijdens het bijna bomvolle 36e CentrumFIT Sportgala Etten-Leur.

De aanhouder wint. Een gevleugelde uitspraak in de sportwereld, die zaterdagavond tijdens het Sportgala Etten-Leur ook van toepassing was op het eerste elftal van Unitas '30. Na verscheidene pogingen om naar een hogere klasse te gaan, is het dit jonge team in 2017 gelukt om via de nacompetitie te promoveren naar de 2e Klasse. 

Volledig scherm
Unitas '30 Sportploeg van het jaar 2017

"Een uitstekende prestatie", volgens de sportjury, dat het team dan ook unaniem uitriep tot Sportploeg van het Jaar 2017. Het nam in deze categorie de titel over van het eerste damesteam van Hockey Club Etten-Leur (HCEL), dat tijdens het gala van vorig jaar helaas 'vanwege een misverstand' schitterde door afwezigheid. 

Dames 1 was net als Heren 1 dit jaar opnieuw een van de kandidaten voor de titel van Sportploeg. Voor het eerst in drie jaar geen hoofdprijs voor HCEL. Maar dat doet uiteraard geen afbreuk aan de geweldige prestaties van de hoogste teams van de op één na grootste club van Etten-Leur, die zaterdag diverse hand- en spandiensten verzorgde. 

Sportman

Sportman werd hoogspringer Sven van Merode. "Sven heeft in het jaar 2017 zijn constante vorm, net als voorgaande jaren, getoond, behouden en zelfs overtroffen", betoogde de jury. Van Merode werd ook al in 2015 benoemd tot Sportman van het Jaar. 

Hij volgt windsurfer Dion van Laarhoven op, die dit jaar ook kandidaat was, maar zijn titel net niet kon prolongeren.

Volledig scherm
Sven van Merode. Sportman van het jaar 2017

Sportvrouw

Volledig scherm
Sophie Verdaasdonk Sportvrouw van het jaar © Facebook Verdaasdonk

Eveneens 'een prestatie van grote klasse' was volgens de jury de prestatie van softbalster Sophie Verdaasdonk.

"In deze tak van sport is het zeer moeilijk om je in de picuture te spelen. Toch is het Sophie gelukt om zich onder andere in het Jong Oranje team te spelen en met dat team zelfs Europees Kampioen te worden."  

Sportvrouw van het jaar Verdaasdonk neemt het stokje over van atlete Silvia Verhoeven. 

Volledig scherm
Sophie Verdaasdonk Sportvrouw van het jaar 2017

De populaire streetdancer Fay Handlogten ontving de Publieksprijs. Zwemmer Timo Spaans kreeg 147 stemmen. Hij gaat nu als tegenprestatie 147 baantjes van 50 meter zwemmen voor een goed doel, Energy4all.

Sportgala

Het sportgala in Etten-Leur stelt al 36 jaar de sporters centraal. De afgelopen jaren is daar ook een flinke brok amusement aan toegevoegd. De combinatie van sport en entertainment blijkt een succesfactor te zijn. Daar waar sportgala's bij bosjes sneuvelen - bij gebrek aan voldoende goede kandidaten, voldoende vrijwilligers, steun vanuit de gemeente en sponsoren en gebrek aan draagvlak onder de verenigingen en inwoners - heeft het gala in Etten-Leur aan belangstelling niet te klagen. 

Volledig scherm
Fay Handlogten. Talent van het jaar 2017

Het evenement bruist als nooit tevoren. De verdienste vooral van de gedegen organisatie die achter het gala zit en blijft vernieuwen. Tijdens de 37e editie komt er ook meer aandacht voor sporters met een beperking. Afgelopen zaterdag showde rolstoelskater Kevin van Ekert daarop vooruitlopend een aantal bijzondere trucs. 

Demonstraties waren er van Achilles Kangoo Jumps en SV DIO. Dans en zang was afkomstig van Dansschool Nicole van Twist, Trivium Dance en zangers/acteurs Milène van der Smissen en Niels van der Ham. Wereldkampioen Boy Looijen gaf een spectaculaire demonstratie met zijn Rhönrad.

Volledig scherm
sportgala in de nieuwe nobelaer met optreden van boy looijen in zijn rohnrad. foto : ron magielse © ron magielse / pix4profs
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement