Volledig scherm
Station Etten-Leur, Etten-Leur, stockbnds, stockadr, NS © Martin Ommering

Spoorovergang Etten-Leur moet veiliger, ProRail plaatst camera's

videoETTEN-LEUR - ProRail wil de veiligheid rondom de spoorovergang in Etten-Leur verbeteren. Daarom gaat het bedrijf camera's plaatsen bij de overpaden om zo het gedrag van reizigers en passanten vast te leggen.

In totaal wil ProRail de veiligheid van vier oversteekplaatsen verbeteren: bij de stations in Oss, Deurne, Tiel en Etten-Leur. Op die laatste plek kreeg een machinist in 2016 het nog aan de stok met twee jongemannen die over de spoorbomen bij station Etten-Leur klauterden. 

Gevaarlijke situaties

Quote

Het zorgt voor waardevol­le beelden die we goed kunnen gebruiken om de veiligheid verder te verbeteren

ProRail

ProRail krijgt met regelmaat meldingen van machinisten die gevaarlijke situaties zien bij de overpaden op deze vier stations. ,,Bijvoorbeeld omdat het heel erg druk is en mensen op het laatste moment nog oversteken”, aldus het bedrijf. Daarom worden er camera's geplaatst die voldoen aan de privacywetgeving. Ook wordt het in overleg met de betrokken gemeenten gedaan. ,,Het zorgt voor waardevolle beelden die we goed kunnen gebruiken om de veiligheid verder te verbeteren.”

In de week van 15 april worden de camera's in Etten-Leur geplaatst. Deze blijven zeker vier weken staan om het gedrag te kunnen monitoren. Daarna volgt een analyse. 

Op het filmpje is te zien hoe twee jongemannen over de spoorbomen in Etten-Leur klauteren.