Volledig scherm
Het nieuwe speelplein in het overdekte winkelcentrum in Etten-Leur is in gebruik. Kinderen kunnen er klauteren over een klimrots met glijbaan en een interactief spel spelen. foto edwin wiekens/pix4profs

Speelplein is een impuls voor winkelcentrum in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Bezoekers komen niet alleen om te kopen naar een winkelcentrum, maar ook voor vermaak en ontspanning. Dat bleek zaterdagmiddag maar weer eens in het winkelcentrum van Etten-Leur.

Terwijl de thermometer buiten ruim boven de twintig graden piekte, was het een drukte van jewelste in het overdekte deel van het Winkelhart, waar het Speelplein werd geopend. „Shoppen wordt ontmoeten en beleven”, aldus Sonja de Wild van winkelcentrumeigenaar Wereldhave.

Terwijl drommen kinderen zich vermaakten op het nieuwe Speelplein en getrakteerd werden op live entertainment door de populaire figuren van het tv-programma Het Zandkasteel én een gratis ijsje, was het ook een drukte van belang in de omliggende winkels.

Leegstand
Wereldhave maakt zich geen zorgen over de leegstand en het (naderende) vertrek van enkele winkels. „We hebben daar uiteraard aandacht voor, maar geen zorgen over”, verzekert De Wild.

„Ten opzichte van het landelijk gemiddelde kent het Winkelcentrum een lager percentage leegstand”. schets De Wild het bredere perspectief. Wereldhave houdt vertrouwen dat het overdekte centrum ook in de toekomst gevuld blijft met mooie winkels, zegt ze.

Lees maandag meer in BN DeStem