Sloopspoor door Etten-Leur: ‘Zeker dertig auto's vernield en de teller loopt nog’

ETTEN-LEUR - In Etten-Leur zijn tientallen personenauto's vernield. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. De politie heeft inmiddels dertig meldingen binnengekregen en zoekt nog getuigen. ‘Het gaat om verschillende wijken en we hopen op camerabeelden.’

Quote

Ik weet dat vandalisme vaker voorkomt, maar dit is wel heel extreem

Alex Dekkers, Inwoner Etten-Leur

Een getuige belde zondagochtend rond 05.15 uur de politie dat iemand in de omgeving van de Bazuinlaan meerdere autoruiten vernielde. Ondanks dat meerdere agenten direct naar die omgeving reden, is de dader niet aangetroffen. Op dit moment zijn er dertig vernielde auto’s bij de politie bekend. Deze auto’s stonden geparkeerd in de omgeving van de Rode Poort. De politie houdt er rekening mee dat er meer auto’s vernield kunnen zijn. 

Schadebedrijf

Verbaasd kijken eigenaren zondagmorgen naar hun auto. Overal ligt glinsterend glas in de Ademastraat in Etten-Leur. Inwoner Alex Dekkers: ,,Knap irritant wakker worden zo. De daders beseffen niet hoeveel werk je hieraan hebt. Ik wist al dat ik niet de enige was. Toen ik een schadebedrijf belde vertelden ze mij dat er bijna dertig meldingen zijn binnengekomen, allemaal uit Etten-Leur.”

Slachtoffers

Meerdere inwoners van de Ademastraat zijn volgens Dekkers waarschijnlijk slachtoffer geworden. ,,De buurman is bezig om een lap voor zijn autoruit te bevestigen. De dame aan de overkant staat bellend bij haar auto. Ik ben zeker niet de enige. Ik wist wel dat vandalisme vaker voorkomt in deze buurt, maar dit is wel heel extreem.”

Quote

Mijn buurman is de wijk ingereden en hij heeft 58 kapotte autoruiten gezien

Michel Spijkerman, Inwoner Etten-Leur

Ook in de Cederstraat was het raak. Dit meldt inwoner Michel Spijkerman. ,,Hier gaat het om zeker zeven auto's waarvan de ruit is ingeslagen. Ook die van mij is kapot. Een bijkomend nadeel is het weer. De hele binnenkant van mijn auto is natgeregend, ook de apparatuur.”

‘Schade is veel groter’

Spijkerman somt nog enkele straten op als de Beukenlaan, Schoonhout en Laurierhof. ,,Mijn buurman is net een rondje gaan rijden door de wijk. Hij heeft 58 kapotte autoruiten gezien. Dus de schade is veel groter dan nu bekend is bij instanties.”

Vernielingen

De politie bevestigt dat het gaat om een groter gebied. ,,Tot nu toe zijn er twintig meldingen van vernielde auto’s in de omgeving Barbierstraat en de Bisschop Molenstraat. Waarschijnlijk gaat het om nog meer auto’s”, aldus politiewoordvoerder Dik Advocaat. 

De politie is daarom ook dringend op zoek naar getuigen van deze vernielingen. 

Volledig scherm
De kapotte autoruit van Alex Dekkers uit Etten-Leur. © Alex Dekkers
Volledig scherm
Een van de vernielde voertuigen in Etten-Leur. Er werden minstens twintig auto's kapotgemaakt. © Wijkagent R. Konings
 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?