Volledig scherm
Oud-tekendocent Sjaak Jansen van de KSE houdt nu een internetblog bij, waarvoor hij put uit bijna 41 jaar leservaring en materiaal dat hij bewaard heeft, zoals schoolagenda's vanaf 1971. foto Robert van den Berge/het fotoburo

Sjaak Jansen: Genoeg stof voor een jaar bloggen

ETTEN-LEUR - Oud-tekendocent Sjaak Jansen (63) van de KSE is nu een vrij man.

Maar zoals gepensioneerden wel vaker overkomt, is Jansen vooral aan het werk. Sinds 1 oktober, zijn officiële ontslagdatum, maakt de Etten-Leurenaar bijna dagelijks een bericht voor zijn internetblog sjaakjansen.nl. Daarvoor put hij uit bijna 41 jaar ervaring als docent tekenen, CKV (kunstonderwijs) en media-educatie. Ook haakt hij in op de actualiteit.

"Mijn werk is mijn hobby", verklaart Jansen nuchter. "Bovendien heb ik bijna alles bewaard, tot groot verdriet van mijn vrouw: al mijn schoolagenda's, foto's, filmpjes en krantenartikelen. Kortom, de hele reutemeteut. Wie wat bewaart, heeft wat."

Blogs

De blogs zijn dan ook bedoeld voor alle oud-leerlingen die Jansen voor zijn neus heeft gehad, (oud-)collega's én studenten die inspiratie op kunnen doen voor lessen in kunstonderwijs. Het internetblog van Sjaak Jansen is te vinden op www.sjaakjansen.nl

  1. Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten
    PREMIUM
    Longread

    Niemand mag ziek worden, vinden ze op basis­school Aventurijn in Standdaar­bui­ten

    STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haar klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”