De Seniorenraad heeft maandagmiddag bij de gemeente Etten-Leur een voorstel neergelegd voor invoering van het project AutoMaatje. Dat betekent wel dat de gemeente ieder jaar zou moeten bijdragen.
Volledig scherm
De Seniorenraad heeft maandagmiddag bij de gemeente Etten-Leur een voorstel neergelegd voor invoering van het project AutoMaatje. Dat betekent wel dat de gemeente ieder jaar zou moeten bijdragen. © Jan Ruland van den Brink

Seniorenraad wil geld voor AutoMaatje

ETTEN-LEUR - De Seniorenraad in Etten-Leur vraagt de gemeente om een structurele jaarlijkse bijdrage van 20.000 euro voor het project AutoMaatje van de ANWB. 

De voorzitter van deze raad, Jaap Lucieer, zegt dat die bijdrage noodzakelijk is, omdat de ANWB eist dat er een betaalde kracht als coördinator wordt aangesteld. 

,,Ik verwacht echter dat dit een probleem zal worden, gezien de grote bezuinigingen waar de gemeente voor staat", zegt Lucieer, die weet dat de gemeente de broekriem de komende jaren fors moet aanhalen.   

De Seniorenraad heeft evenwel maandagmiddag bij de gemeente een voorstel neergelegd voor invoering van AutoMaatje. Nederland telt ruim vier miljoen ouderen. Een kwart voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan een miljoen mensen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij. Het is wel zaak dat zich voldoende vrijwilligers melden.