Volledig scherm
Voorzitter Jaap Lucieer overhandigt het beleidsplan van de Seniorenraad Etten-Leur aan burgemeester Miranda de Vries. © Seniorenraad Etten-Leur

Seniorenraad Etten-Leur meer actief de toekomst in

ETTEN-LEUR - Meer bekendheid van de seniorenraad, een betere belangenbehartiging en meer woningen voor de doelgroep in het middensegment.

Dat zijn onderwerpen waar de Seniorenraad Etten-Leur zich de komende tijd met name sterk voor gaat maken. De raad maakt nog dit jaar een actieplan dat wordt voorgelegd aan wethouder Martin van der Bijl. Bij de presentatie van het beleidsplan, maandagmorgen, liet burgemeester Miranda de Vries in ieder geval weten dat ze blij is dat de seniorenraad haar werkt voortzet. 

Deze raad is vertegenwoordigd in diverse overlegorganen, zoals die van Alwel en het dementieoverleg, maar sinds de instelling van het Participatienetwerk Sociaal Domein vindt de raad dat de belangen van senioren niet goed genoeg behartigd worden. Toch heeft de raad besloten om door te gaan, met een pro-actieve instelling. De senioren wachten niet tot ze wat gevraagd worden, maar gaan actief de baan op om aandacht op te eisen. 

Zoals ze vanavond doen tijdens de raadsvergadering door aandacht te vragen voor voldoende betaalbare huisvesting voor ouderen. Ook wil de seniorenraad meer aandacht voor een groeiend probleem van dementerende, nog zelfstandig wonende ouderen. "Dementie is nog lang niet overal geaccepteerd", aldus voorzitter Jaap Lucieer.