Volledig scherm
© Thinkstock

Schuurtjes opengebroken bij volkstuintjes aan de Tuindersweg Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Tien tot twaalf schuurtjes en kassen op het volkstuinencomplex aan de Tuindersweg in Etten-Leur zijn deze week opengebroken. ,,Ze zijn vermoedelijk op zoek geweest naar electrisch gereedschap", vertelt voorzitter Jack Melisse van Volkstuindersvereniging Etten-Leur.

Melisse heeft melding van de inbraak gedaan bij de politie. Wijkagent Ruub Tromp roept via twitter getuigen op zich te melden. ,,Voor zover bekend wordt er niets vermist. Maar er is wel schade, sloten zijn vernield met een schroevendraaier", stelt Melisse.

,,De daders zijn op zoek geweest naar gereedschap dat ze kunnen verpatsen. Dat hebben ze niet gevonden, we zeggen altijd tegen onze tuinders dat ze waardevol gereedschap niet in de schuurtjes moeten laten liggen."

De poort naar het volkstuinencomplex aan de Tuindersweg is altijd gesloten en er is camerabewaking. ,,Tuinders komen met een sleutel binnen en sluiten de deur achter zich. Maar via de heg kun je binnensluipen", zegt Melisse.

In de nacht van 12 op 13 februari zijn bij de Volkstuinvereniging aan de Tuindersweg verschillende tuinhuisjes opengebroken. Iets gezien, laat het ons weten via 0900-8844.^rt A post shared by Wijkagenten_Etten_Leur (@wijkagenten_etten_leur) on Feb 16, 2017 at 2:33am PST

De Volkstuindersvereniging Etten-Leur heeft ook volkstuincomplexen aan de Kokkestraat en De Streek. ,,Bij De Streek zijn vandalen vorige week ook bezig geweest bij een paar tuinders. Elk complex heeft een eigen coördinator. We houden de boel goed in de gaten."

De vereniging die in 1992 is opgericht viert komend voorjaar haar 25-jarig bestaan. Het complex aan de Tuindersweg in Etetn-Leur Noord is met 92 tuintjes de grootste.

De Kokke ligt in Etten-Leur Zuid en is met 37 volkstuintjes de kleinste. De Streek, aan de noordkant van rijksweg A58, is de jongste loot van de vereniging. Dat complex is ruim twee jaar geleden in gebruik genomen nadat het vorige complex op enkele honderden meters van het huidige moest wijken voor woningbouw. Er is bij De Streek ruimte voor 55 tuintjes.