Volledig scherm
© Jack Konings

'Schade na brand aan Penningweg in Etten-Leur valt mee'

ETTEN-LEUR - De schade na de grote brand aan de Etten-Leurse Penningweg van vrijdagavond is te overzien. Dat zegt de verhuurder, het Bredase vastgoedbedrijf Evolus.

Het pand zelf ziet wel zwart van de roet, het systeemplafond is uit elkaar gevallen en er is waterschade, maar de overlast bij de buren valt mee. Toch bleven de naburige bedrijven maandag wel dicht.

Het pand waar de brand in uitbrak is gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw van vierduizend vierkante meter groot, waar verder nog een reclamebureau, een bedrijf dat bakovens maakt en een trappenfabriek zit. Bij het reclamebedrijf was maandag vooral water- en rookschade te zien.

Bij Evolus waren ze er tot gisteren van overtuigd was dat het Rotterdamse onderhoudsbedrijf SDO gebruikmaakte van het pand. Nu blijkt dat SDO de ruimte weer onderverhuurde aan SM Onderhoud. „Dat mocht van de verhuurder. Ik wilde tweedehands keukens verkopen in Etten-Leur, maar de zaken liepen niet goed. Daardoor werd de huurprijs ook te hoog”, zegt de eigenaar van SDO, die niet met naam in de krant wilde. Bij Evolus reageren ze verbaasd: „Dat had hij ons wel mogen vertellen dan.” SM Onderhoud was niet bereikbaar voor een reactie.

Over de oorzaken van de brand is weinig bekend. Er werden spullen aangetroffen die gebruikt worden bij de hennepteelt, maar door de brand is niet duidelijk of er daadwerkelijk wietplanten in de ruimte stonden. De politie heeft voorlopig geen aanwijzingen dat de brand is aangestoken.

Lees dinsdag 23 augustus meer in BN DeStem.