Volledig scherm
Het pluktuintje aan de Anna van Berchemlaan. © Herbert Kats

Samentuin Etten-Leur krijgt een plukveldje: 'Plukken wat je nodig hebt'

ETTEN-LEUR - Kees Naarden heeft goed nieuws voor de inwoners van de Centrum Oost. Hij stapt even van zijn fiets om de lach op zijn gezicht toe te lichten. ,,Er komt een pluktuintje!’’

Kees is niet alleen van de Etten-Leurse wijkvereniging, maar ook een van de drijvende krachten achter de openbare moes- en schooltuin. Deze Samentuin Van Gogh, op de hoek van de Anna van Berchemlaan en de Lambertusstraat, krijgt uitbreiding.

Die krijgt de vorm van twee perken met bloemen, waar buurtbewoners hun voordeel mee kunnen doen.

Als begeleider is Naarden met andere wijkbewoners regelmatig aan de slag in de Samentuin. Dat werpt letterlijk vruchten af. ,,Binnenkort hebben we genoeg te oogsten om een keer lekker te gaan koken voor ouderen in De Linde’’, zegt hij met een half oog op het nabijgelegen wijkgebouw.

Met de gemeente is hij in gesprek over de perkjes die een plukveld moeten vormen. ,,Mensen kunnen daar gewoon komen halen wat ze nodig hebben.’’

Volgens de gemeente staan de bloembedden al voor komende maand op het programma om te worden ingezaaid. Overigens is het pluktuintje bij de Samentuin niet helemaal de eerste; in de nieuwbouwwijk De Streek heeft de gemeente er ook een aangelegd.