Volledig scherm
Archief: Christopher Froome zet handtekeningen tijdens de profronde in Etten-Leur © Foto: Joris Knapen | Pix4Profs

Sagan en Kruijswijk worden ingevlogen naar Breda Airport voor profronde Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Peter Sagan en Steven Kruijswijk worden er speciaal voor ingevlogen vanuit Monaco: de 13e profronde van Etten-Leur. Met nog twee weken te gaan maakt de organisatie zich klaar voor het spektakel.

De twee topwielrenners landen zondag 18 augustus op Breda Airport, waarvandaan ze in één rechte streep door mogen naar Etten-Leur.

Wedstrijd tussen oud-profs

Aangekomen bij de wedstrijdlocatie, kunnen Sagan en Kruijswijk misschien nog net zien hoe vier andere grootheden vertrekken. Om 12.30 uur start namelijk de koppelwedstrijd tussen de truidragers Joop Zoetemelk, Eddy Bouwmans, Steven Rooks en Jean-Paul van Poppel. 

Een unicum, volgens voorzitter van de TechnoGroup Profronde Ronnie Buiks. “Ze laten hier nog één keer gezamenlijk zien wat ze kunnen. Volle sjas door Etten-Leur.”

Programma

Het programma bestaat verder uit een prominentenwedstrijd, dikkebandenrace, loopfietswedstrijd, ritten door professionals, dameswedstrijd en de puntenwedstrijd. Om 18.15 uur sluit het wielerprogramma met een huldiging. Tot 21.00 uur is er feest op de Markt met onder meer DJ Jantje en Feestorkest Drievoud.

Voorafgaand aan de profronde is er op zaterdagavond een diner in restaurant De Zwaan waar geld wordt ingezameld tegen de ziekte ALS. Wielrenners Koen de Kort en Joop Zoetemelk zijn hierbij aanwezig. Er zijn nog enkele tafels beschikbaar.