De Saab cabrio als een plantenbak...
Volledig scherm
De Saab cabrio als een plantenbak... © GinoPress

Saab omgetoverd tot plantenbak en barbecue in voortuin Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Wat doe je als je een oude Saab hebt die niet meer te redden is? Je verkoopt de onderdelen die het nog doen en van de rest ga je lekker genieten.

Want over één ding was Peter Jonkers uit Etten-Leur duidelijk; als echte Saab liefhebber en verzamelaar kon hij het niet over zijn hart verkrijgen om een Saab cabrio naar de shredder te sturen. 

Vorig jaar kocht hij een oude Saab 900 cabriolet op, die niet meer op te knappen was. Een aantal onderdelen , zoals het motorblok heeft hij verkocht.

Kunstwerk

...en er moest een barbecue in verwerkt worden.
Volledig scherm
...en er moest een barbecue in verwerkt worden. © GinoPress

Toen kwam bij zijn vrouw en hem het idee om de auto te behouden en als een kunstwerk in de voortuin te zetten. De auto werd verder gestript en het kenteken werd ingeleverd. 

Peter had twee dingen in zijn hoofd, de auto als een soort plantenbak te gaan gebruiken en er moest een barbecue in verwerkt worden. In de zomer van 2016 werd de auto in de voortuin gezet en de barbecue is er een aantal maanden geleden in gekomen. 

Inmiddels is er tot nu toe maar een keer van de barbecue gebruik gemaakt. "Maar deze zomer gaat hij zeker nog een aantal keer aan", zegt Jonkers. 

Wat vindt de buurt van dit project ? "Ach de meeste mensen hebben er niet veel problemen mee , wij vinden het leuk, een mens moet immers een hobby hebben".