Het Etten-Leurse Roparunteam Go4Life deed voor het tiende jaar mee aan de Roparun.
Volledig scherm
Het Etten-Leurse Roparunteam Go4Life deed voor het tiende jaar mee aan de Roparun. © Roparunteam Go4Life

Roparunteam zwoegt voor Hospice Marianahof: ‘En dat terwijl heel Etten-Leur aan het feesten was’

ETTEN-LEUR - Met de zware tocht van Parijs naar Rotterdam nog in de benen, keerde het Etten-Leurse Roparunteam Go4Life maandagavond huiswaarts voor een warm onthaal bij café Roeloffs. Niet met lege handen: namens de stichting Roparun reikte het team een bedrag uit van 38.150 euro voor Hospice Marianahof in Etten-Leur.

,,Terwijl heel Etten-Leur aan het feesten was, waren jullie bezig aan de lange tocht van Parijs naar Rotterdam”, verwijst wethouder Kees van Aert in zijn ‘welkomstwoordje’ naar de Leurse Havenfeesten die op dat moment het einde naderden. Van Aert is een van de tientallen supporters die het Roparunteam binnenhaalt op het buitenterrein van café Roeloffs. ,,Dat doen maar weinigen jullie na. En dat voor de tiende keer. Namens de gemeente Etten-Leur: hartelijk dank voor jullie inspanning.”

Het 24-koppig team zamelde het afgelopen jaar wederom geld in voor de stichting Roparun. Een fiks bedrag van 17.000 euro is het resultaat. Dat komt ten goede aan de zorg voor kankerpatiënten. 

Quote

Marianahof doet met honderd vrijwilli­gers precies waar wij voor staan: leven aan de dag toevoegen

Ad Santbergen, voorzitter Roparunteam Go4Life

Leven aan de dag toevoegen

De stichting verdeelt het totaalbedrag over verschillende initiatieven. Hospice Marianahof in Etten-Leur is er daar een van. Het hospice verzorgt mensen in hun laatste levensfase. ,,Marianahof doet met honderd vrijwilligers precies waar wij voor staan: leven aan de dag toevoegen”, zegt teamvoorzitter Ad Santbergen.

Het onthaal wordt aangegrepen om namens de stichting een cheque aan het hospice uit te reiken. Dat kan een bedrag tegemoet zien van 38.150 euro. ,,Ik ben buitengewoon trots op jullie, dat jullie dit voor het Marianahof hebben bereikt”, spreekt Avoordbestuurder Martin den Hartog het team nog toe. Marianahof gaat het geld inzetten om meubilair te vervangen en uit te breiden.

Hospice Marianahof krijgt een cheque van 38.150 euro uit handen van teamcaptain Trudy de Jong van Roparunteam Go4Life uit Etten-Leur.
Volledig scherm
Hospice Marianahof krijgt een cheque van 38.150 euro uit handen van teamcaptain Trudy de Jong van Roparunteam Go4Life uit Etten-Leur. © Tom Hayes