Volledig scherm

Rookruimten stadskantoor Etten-Leur gesloten

ETTEN-LEUR - De rookruimten in het stadskantoor en het vergadercentrum zijn gesloten. Ambtenaren en raadsleden moeten voortaan buiten roken.

Het heeft alles te maken met de nieuwe schoonmaakovereenkomst die de gemeente heeft afgesloten. Voorheen kwam een schoonmaakbedrijf na kantooruren de rookruimten schoonmaakte. "Maar sinds 1 augustus heeft de gemeente een overeenkomst met een sociaal werkbedrijf. Die voeren de schoonmaakwerkzaamheden tijdens kantooruren uit", stelt de gemeente in een brief aan de gemeenteraad. "In de Tabakswet staat dat werknemers recht hebben op een rookvrije omgeving. Aangezien we dat overdag niet konden garanderen voor deze groep medewerkers is besloten de rookruimten te sluiten."

De gemeente heeft wel nagedacht over een alternatief voor haar rokende medewerkers. De raadsleden die niet zonder sigaretje kunnen, mogen buiten bij de ingang van het vergadercentrum roken. Dat is naast de bioscoop. Medewerkers kunnen onder de luifel bij de personeelsingang staan. Op beide plekken staat een asbakstandaard.