Rollatorrace in Etten-Leur: ‘Zo lang je leven hebt, moet je bewegen’

videoETTEN-LEUR - Zeventien bejaarde bikkels namen gistermiddag deel aan de derde rollatorrace in Etten-Leur, georganiseerd door Avoord. 

Regen of geen regen: Klaar voor de start!
Volledig scherm
Regen of geen regen: Klaar voor de start! © Pix4Profs/René Schotanus

De zorgorganisatie vindt het belangrijk dat ouderen bewegen én in contact blijven met elkaar, motiveert directeur Zorg Laura Kallenberg., terwijl bewegingscoach Marian Roest de 80-plussers begeleidt bij de warming-up in het clubhuis van atletiekvereniging Achilles.

En daar gaan ze, voor hun ronde of rondjes over een afstand van 400 meter.  Zuster Brigitta van den Broek is de eerste die binnenkomt en een tijd neerzet van 9 minuten en 2 seconden. 

De krasse senioren zuster Wixina Luijkx en Piet Lambers zijn er dan nog lang niet klaar mee. Ook al regent het met bakken, dit tweetal loopt maar liefst vijf rondes en komt na twee kilometer achter de rollator binnen op 26.57 minuten. 

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur: ‘Ik ga u een heel vervelend bericht brengen’

    ETTEN-LEUR - De NTR heeft donderdagavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.