Volledig scherm

Rob van Daals 'Oh Sylvana' krijgt de dansvloeren in Steenbergen en Etten-Leur in beweging (video)

ETTEN-LEUR - De stemming zat er goed in toen Rob van Daal vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwbakken carnavalskraker Oh Sylvana ten gehore bracht. Dat gebeurde tijdens een feest in het Turfschip waar onder andere ook Dries Roelvink optrad. Ook zaterdagavond zong de Etten-Leurenaar het nummer toen hij in Steenbergen optrad.

Dat gebeurde tijdens een muzikale avond in Café Zaal De Joosse waarop geld wordt ingezameld voor de strijd tegen kinderkanker. Zo'n 200 bezoekers horen hem ook daar het door sommigen gewraakte liedje zingen. "Het gaat hier niet om mij maar om de acties tegen kinderkanker", zegt de zanger over de commotie.

Van Daal had al aangekondigd dat hij ondanks dreigmails het nummer gewoon zingt. De beelden uit Steenbergen en Etten-Leur laten dit zien.

Zondagmiddag in Raamsdonksveer zingt Van Daal tijdens Toppers van Oranje. Hij zal daar 'Oh Sylvana' ook zingen. Om zeker te zijn dat er geen tumult ontstaat rondom de zanger die deze week veel over zich heen kreeg, heeft de organisatie twee beveiligers ingehuurd.

Rob Van Daal zingt Oh Sylvana in het Turfschip in Etten-Leur. Video: BN DeStem