Volledig scherm
© Mariëtte Den Engelse - Bakker

Reünie café-zaal De Brouwer in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Tien jaar geleden sloten de uitbaters Johan en Netty van de Logt definitief de deuren van café-zaal De Brouwer aan de Bisschopsmolenstraat. Voor de hechte vriendengroep de Brouwerboys reden genoeg om op 9 december een reünie te organiseren bij café Marktzicht aan de Markt in Etten-Leur. 

,,Wij zijn altijd wel in voor een feestje", lichten de woordvoerders José Mol (65) en Peter van der Straten (54) aan de keukentafel toe. ,,Of dat nu met of zonder een reden is", lachen de mannen. 

De vrienden die al ongeveer 20 jaar met elkaar optrekken hebben elkaar leren kennen tijdens de carnavals dinsdagmiddag bij het toenmalige café De Brouwer. Tijdens die middagen ontstonden er spontaan activiteiten zoals een spelmiddag voor de kinderen en een open podium waarop ieder zijn eigen ding kon doen. 

Tekst gaat door onder foto

Volledig scherm
© Mariëtte Den Engelse - Bakker

Legendarische herinneringen 

De afgelopen jaren hebben legendarische herinneringen opgeleverd aan die carnavalsmiddagen. Zoals een man die tegen het onderpand van een stapeltje bankbiljetten de grote trom van Van der Straaten een uurtje wilde lenen om mee door het café te struinen. Het café werd met enige regelmatig van de klok omgebouwd tot speeltuin of beachparty. 

Nadat De Brouwer gesloten werd, verplaatste de groep zich op de dinsdagmiddag naar café Marktzicht van Jacques Veraart. ,,Wij herdenken tijdens die carnavalsmiddag café de Brouwer", aldus Mol. ,,Wij hebben de neonletters die tegen de gevel van café de Brouwer hingen op een spandoek laten zetten en die hangt nu bij Marktzicht in de zaal. Die eerste carnavalsviering bij Marktzicht was een dergelijk succes dat Veraart daar met zijn biervoorraad niet op gerekend had en met een lege tap kwam te zitten. Ook de muzikale acts van de vrienden die zij als de look-a-likes van artiesten zoals Meat Loff, Manke Nelis en Hepie en Hepie opvoerden was een openbaring voor Veraart. 

Na een geruststellend telefoontje van Van der Logt die hem adviseerde om de groep maar te laten schuiven doopte hij hen persoonlijk tot de Brouwerboys. 

Reünie

De opzet van de reünie heeft volgens de vrienden geen vooropgezet programma. ,,Uiteraard zijn Johan en Netty van de Logt onze eregasten, maar verder komt alles zoals het komt", aldus Mol. 

Aanmelden via: Facebookevenement Brouwer Reunië. Entree is gratis.

Volledig scherm
De Brouwerboys houden een reünie op 9 december aanstaande. Deze leutige vriendengroep organiseert dat en bestaat 25 jaar. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs
Volledig scherm
© Mariëtte Den Engelse - Bakker
Volledig scherm
© Mariëtte Den Engelse - Bakker

WhatsApp
Het laatste nieuws op je mobiel bekijken? Download de nieuws-app voor iOS of Android. Nieuws via WhatsApp ontvangen? Stuur BN AAN naar 0610141812.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement