201912012 - Etten-Leur - Kate Geerts, medewerker van lunchroom Dubbel & Dwars, ontvangt uit handen van wethouder Frank Vrolijk (R) de eerst Foodiebag bij de kick-off van de campagne van Koninklijke Horeca Nederland om voedselverspilling tegen te gaan. FOTO: PIX4PROFS/RAMON MANGOLD
Volledig scherm
201912012 - Etten-Leur - Kate Geerts, medewerker van lunchroom Dubbel & Dwars, ontvangt uit handen van wethouder Frank Vrolijk (R) de eerst Foodiebag bij de kick-off van de campagne van Koninklijke Horeca Nederland om voedselverspilling tegen te gaan. FOTO: PIX4PROFS/RAMON MANGOLD © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Restaurants gooien samen 55 miljoen kilo eten weg, maar níet meer in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De Nederlandse horeca gooien jaarlijks ongeveer 83 miljoen complete porties weg. Dat is 55 miljoen kilo eten, ter waarde van ongeveer 145 euro per Nederlander. Zonde. Dat kan anders, vinden ze bij de Etten-Leurse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Die lanceerde gisteren een Foodiebag-campagne.