Etten-Leur - 4-12-2017 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - De Menmerhoeven wordt uitgebreid. Aan het horecagedeelte wordt op dit moment flink geklust. Eigenaar Pieter-Jan van Dijck zal er snel zijn kopjes koffie uitserveren.
Volledig scherm
Etten-Leur - 4-12-2017 - Foto: Marcel Otterspeer / Pix4Profs - De Menmerhoeven wordt uitgebreid. Aan het horecagedeelte wordt op dit moment flink geklust. Eigenaar Pieter-Jan van Dijck zal er snel zijn kopjes koffie uitserveren. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Recreatiebedrijf Menmoerhoeve wil meer horeca

ETTEN-LEUR  Recreatiebedrijf de Menmoerhoeve wil meer ruimte voor horeca. Naast  het restaurant met bijbehorend terras aan de voorkant,  wil eigenaar Pieter-Jan van Dijck ook het natuurstudiecentrum, voorheen de rundveestal, gebruiken voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes. Dat kan nu niet. Het college van burgemeester en wethouders wil onder voorwaarden meewerken.

Hapje en drankje

,,We willen onze bedrijfsvoering niet veranderen. De Menmoerhoeve is van origine een gemengd agrarisch bedrijf. Het boerenleven laten zien en laten beleven, dat blijft de hoofdzaak", stelt Van Dijck. ,,We willen wat we doen nog beter uitvoeren. Het is belangrijk de mensen goed te kunnen ontvangen, daar hoort ook een hapje en een drankje bij." Nu mogen in het natuurstudiecentrum alleen maar agrarisch gerelateerde groepen komen. ,,De postzegelvereniging mag geen bijeenkomst houden bij ons, maar de vlindervereniging wel. Daar willen we vanaf."

Het vernieuwde restaurant biedt niet voldoende ruimte voor alle  bezoekers van Menmoerhoeve. De heropening van het restaurant is op 1 maart. In het weekend van 3/4 maart zal er voor klanten op een feestelijke manier aandacht geschonken worden aan de vernieuwbouw.
Volledig scherm
Het vernieuwde restaurant biedt niet voldoende ruimte voor alle bezoekers van Menmoerhoeve. De heropening van het restaurant is op 1 maart. In het weekend van 3/4 maart zal er voor klanten op een feestelijke manier aandacht geschonken worden aan de vernieuwbouw. © Pieter-Jan van Dijck

Het huidige restaurant, dat onlangs flink is verbouwd en op 1 maart wordt heropend, is niet groot genoeg om alle bezoekers waaronder fietsers, wandelaars, campinggasten, deelnemers aan milieu-educatieve activiteiten,  te herbergen.  Met een aanpassing van het bestemmingsplan is het straks mogelijk om ook feesten en partijen te houden in het natuurstudiecentrum. Daar zijn wel voorwaarden aan gekoppeld. ,,Horeca zoveel mogelijk in het centrum, dat  is de visie van de gemeente. Daar kunnen we niet zomaar aan voorbijgaan, daarom zijn enkele beperkingen noodzakelijk", zo laat het college weten in een raadsinformatiebrief. 

Discotheek

Zo mag straks maar 360 vierkante meter van de in totaal 680 vierkante meter van het natuurstudiecentrum gebruikt worden voor horeca. De ruimte mag niet worden gebruikt als discotheek en ook niet als nachtverblijf voor passanten.  Verder mag het terras niet worden uitgebreid, mag er geen geluidsoverlast veroorzaakt worden en moet er voldoende parkeergelegenheid zijn. ,,Wij kunnen hier mee uit de voeten, al hadden we liever helemaal geen beperkingen natuurlijk", stelt Van Dijck. ,,Parkeren doen we nu al soms op een weiland naast de Menmoerhoeve. Het is de bedoeling dat daar ook de bestemming parkeren op komt."

Informatiebijeenkomst

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de voorgestelde kaders, komt er een informatiebijeenkomst  en volgt overleg tussen de initiatiefnemers, omwonenden en gemeente. Als alle neuzen dezelfde kant op staan wordt het bestemmingsplan aangepast. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement