Volledig scherm
Ravage bij Albert Heijn in Etten-Leur. © Jan Pollemans

Ravage bij AH in Etten-Leur na
snelkraak van sigaretten

ETTEN-LEUR - Bij de Albert Heijn in het winkelcentrum aan het Burchtplein in Etten-Leur is in de nacht van dinsdag op woensdag op grove wijze ingebroken. Bij een snelkraak van sigaretten werd in een minuut tijd een ware ravage aangericht bij de balie van de supermarkt.

Volgens Jan Pollemans van de Albert Heijnvestiging laten bewakingsbeelden zien hoe twee gemaskerde mannen hun slag slaan. Zij kwamen binnen via een enkelvoudige nooddeur aan de voorzijde van het pand. ,,Ze wisten precies wat ze moesten doen’’, luidt de conclusie van Pollemans. De schappen werden uit het rek gerukt en de sigaretten in grote zakken gestort. Vervolgens nam het tweetal in allerijl de benen.

De melding van de inbraak kwam even na 04.00 uur. De politie doet nog onderzoek. Na het opruimwerk kon de supermarkt gewoon open. De schappen werden in eerste instantie aangevuld met voorraden uit het magazijn. 

Volledig scherm
De haastig met karton dichtgemaakte deur bij de supermarkt. Inbrekers verschaften zich toegang door de ruit in te gooien. © Herbert Kats
Volledig scherm
Ravage bij Albert Heijn in Etten-Leur. © Jan Pollemans