Volledig scherm
PREMIUM
Hoewel de fractie Ons Etten-Leur anders suggereert, kampt de gemeente volgens B en W niet met een rattenprobleem. © Getty Images

Ratten in rijen van dertig over straat? ‘Nee, geen plaag in Etten-Leur’

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur kampt niet met een rattenprobleem. Dat antwoordt de gemeente op vragen van de lokale partij Ons Etten-Leur.

Die fractie schreef een brief aan het college, waaruit opgemaakt zou kunnen worden dat de ratten in rotten van dertig over straat gaan in Etten-Leur. Fractievoorzitter Lia Boeren heeft het onder meer over particulieren die er binnen twee weken negentig vingen (‘heel normaal’) en ‘om de plaag enigszins in toom te kunnen houden’ zou er volgens haar ‘gif geplaatst moeten worden in het openbaar gebied.’

 1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

  Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.
 2. Ik ben echt klaar met dit kabinet
  Geef uw mening

  Ik ben echt klaar met dit kabinet

  Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?